Praktijkinformatie

Algemene Informatie

Spreekuren
Onze huisartsen houden elke werkdag spreekuur, u kunt via de assistente of via de Web App een afspraak maken.
 
Afspraak maken
Wilt u een afspraak bij de huisarts maken?
Telefonisch is de assistente bereikbaar van 8.00 – 12.30 en van 13.30 – 17.00. 
Bel:  043-6012533     à OPTIE 3 voor ASSISTENTE
Wilt u dezelfde dag nog een afspraak dan kunt u het beste tussen 08.00 – 09.00 te bellen. Als het druk is, kan het zijn dat u niet bij de huisarts van u keuze terecht kunt. U komt dan bij een collega huisarts op het spreekuur.
 Wanneer u belt voor een  afspraak zal een van onze doktersassistentes u een aantal vragen stellen, dit noemen wij triage. De Triage is nodig om vast te stellen of er sprake is van een spoedvraag of dat er meer tijd nodig is op het spreekuur. Zo kunnen we het spreekuur beter inplannen, waardoor de wachttijd terug loopt.
 
Spoedgeval op werkdagen
Huisartsenpraktijk Munnik is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00. 
Bel:  043-6012533     à OPTIE 1 voor SPOED
 
Spoedgeval in de avond-, nacht-, weekend- en feestdagen
Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland
Bel:  043-7500123
 
Levensbedreigende situatie
Bel:  112

Huisbezoek
Een huisbezoek is bedoeld voor mensen die lichamelijk niet in staat zijn om naar het gewone spreekuur te komen in de praktijk. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. U belt de assistente om te vragen of de huisarts langs kan komen. De assistente zal na triage het huisbezoek inplannen. Wij vragen u voor een huisbezoek voor dezelfde dag tussen 8.00u-11.00u te bellen (toets 3). Als het maar enigszins mogelijk is om naar de praktijk te komen, dan heeft dat onze voorkeur. De onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden zijn in de praktijk veel groter dan bij u thuis.

Beeldbellen
Wanneer de huisarts het nodig acht kan hij / zij ook een consult via beeldbellen met u inplannen. U krijgt hiervoor per mail een link toegestuurd.

Telemonitoring & Thuismetingen
In de praktijk maken wij zoveel mogelijk gebruik van telemonitoring en thuismetingen. Op indicatie van uw huisarts of praktijkondersteuner kunt u gebruik maken van de volgende onderzoeken:
beoordeling door middel van gestuurde foto’s bij bepaalde huidaandoeningen (e-consult, minimaal 3 foto’s)
o   videoconsulten/beeldbellen
o   5 daagse bloeddruk metingen
o   24uurs bloeddruk metingen
o   Holter onderzoeken (hartritmeregistratie-onderzoek)
 
Huisartsenpost Maastricht & Heuvelland

Avond-, Nacht- en Weekenddienst
Als u in de avond, nacht of in het weekend (feestdagen) met spoed huisartsenzorg nodig heeft, kunt u terecht bij de Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de regio samen. Ook onze huisartsen draaien hier regelmatig diensten.
Openingstijden
De huisartsenpost is iedere werkdag geopend tussen 17.00u ’s avonds en 8.00u ’s ochtends, op zaterdag, zondag en op feestdagen is de huisartsenpost 24u geopend tot de eerst volgende werkdag.
Afspraken
De huisartsenpost werkt uitsluitend op afspraak. Bel eerst alvorens u er naar toe gaat!!
Neem bij een bezoek een legitimatiebewijs, uw verzekeringspas en een actueel medicatie-overzicht mee.
Adres
Huisartsenspoedpost Maastricht & Heuvelland
Debyelaan 25
6229 HX Maastricht
Telefoon: 043-7500123
www.hapmaastricht.nl
 

‘No-show’ tarief

Invoering no-show tarief

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente verschijnen. Met ingang van 1 augustus 2023 gaan wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een ‘no-show’ tarief invoeren.

Waarom een no-show tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur, maar ook steeds meer mensen komen zonder bericht niet opdagen. In de tijd die voor u gereserveerd stond had de huisarts. praktijkondersteuner of assistente ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan indien mogelijk uiterlijk 1 werkdag van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente op nr: 043 -601 25 33. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt zo nodig direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Dit geldt ook voor afspraken die u maakt via de website. Er wordt bij tijdige afzegging géén no-show tarief berekend. 

 

De hoogte van het no-show tarief

Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de medewerkers. De tarieven van het no-show tarief zijn 15 euro voor een enkel consult van 15 minuten en 30 euro voor een dubbel consult. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder.

Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.

Verdere informatie

De Webapp

Wij bieden ook de mogelijkheid om online afspraken in te plannen, recepten te bestellen, (lab)uitslagen in te zien of een korte vraag te stellen. Dit kan via onze webapp. Om gebruik te maken hiervan dient u zich eerst aan te melden via de webapp met uw email-adres (onder kopje HOME), waarvoor u eenmalig met de praktijk moet bellen om uw gegevens te laten verifiëren. Hierna kunt u de webapp altijd gebruiken. De app is alleen geschikt voor kleine (medische) vragen.

Courses Image 05

Klachten

Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uitvoeren en vinden wij het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Zo vindt u bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of heeft u de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.

Inschrijven

U kunt in Nederland slechts in één huisartsenpraktijk ingeschreven zijn. In het landelijk ION-register (inschrijving op naam van een huisartsenpraktijk) worden wijzigingen bijgehouden. Wij vragen u daarom om het Inschrijfformulier, te printen of verkrijgbaar bij de assistente, volledig in te vullen en te ondertekenen. We zijn verplicht om uw legitimatiebewijs te controleren en benodigde gegevens in onze administratie op te nemen.

Mijn privacy

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

pharmacy, old, bottles-4496871.jpg

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten kunt u aanvragen via onze receptenlijn. Via nummer 043-6012533 en kies dan een 2. Daarnaast kunt u ook via de webapp 24/7 uw herhaalmedicatie doorgeven (nadat u een account heeft aangemaakt en eenmalig met de praktijk heeft gebeld, zie onder kopje home). . De aangevraagde recepten kunt u dan na 2 dagen ná 16.00u ophalen bij de apotheek. Mochten wij vragen hebben over uw bestelling (bijvoorbeeld bij onduidelijkheden of wijzigingen) dan nemen wij contact met u op.

car, car interior, driving car-3588679.jpg

Rijbewijskeuringen

Onze eigen patiënten kunnen bij onze waarnemer terecht voor rijbewijskeuringen. De reguliere keuring kost 40 euro. (houdt u er rekening mee dat wij helaas geen mogelijkheid hebben om te pinnen). Voor de keuring dient u een potje urine en de keuringsformulieren mee te nemen. Wij doen vanwege drukte momenteel geen keuringen voor patiënten van andere praktijken.